Vijesti

05.10.2023.
Najnovije vijesti

Učešće na petom SecuriForum-u

U periodu od 04. do 05. 10. 2023. godine predstavnici Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, pomoćnik direktora Lejla Kasalo i šef Odjeljenja za podršku Sanja Pržulj, uzeli su učešće na petom po redu SecuriForum-u koji se održavao u Budimpešti, Mađarska.

Nakon 2016, 2017, 2019. i 2022. godine, peti SecuriForum - izložba i konferencija o sigurnosti održala se u oktobru 2023. godine.

Svake godine SecuriForum izložbu posjeti oko dvije hiljade posjetilaca, koji dolaze iz sigurnosnih i protivpožarnih firmi, kompanija za sistem integratore i instalatere, iz mađarskog industrijskog, poslovnog i javnog sektora, stručnjaka za donošenje investicijskih odluka i funkcioniranje sistema. Na izložbi je učestvovalo preko 30 različitih kompanija i firmi čija djelatnost podrazumijeva oblasti koje su pokrivene ovogodišnjom temom SecuriForum izložbe.

Paralelno sa SecuriForum izložbom, u konferencijskoj sali održane su i brojne prezentacije od strane eksperata iz kompanija izlagača. Između ostalog, teme izlaganja na konferenciji bile su prepoznavanje lica, pametni ključ, skladištenje oružja, sistemska integracija, video tehnologija i vještačka inteligencija.

Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja kontinuirano nastoji biti u korak sa suvremenim tehnologijama i modernim naučnim otkrićima te kroz sticanje novih znanja i razmjenu iskustava učešćem zaposlenih Agencije na različim vidovima edukacija i konferencija na lakši i bolјi način prevazilazi eventualne prepreke u svom radu.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57