Vijesti

03.07.2023.
Najnovije vijesti

Saradnja AFIV-AEPTM

15/06/2023

Direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević primio je danas u svom uredu direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja Radišu Samardžiju.

Razgovarano je o dosadašnjoj uspješnoj saradnji, koja je planirana i realizovana na osnovu sporazuma o suradnji ove dvije institucije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH. Konkretno, saradnja se odnosi na razmjenu stručnih kadrova u redovnim i posebnim edukativnim procesima naše agencije. Na današnjem sastanku je dogovoren nastavak saradnje odnosno detaljnije je utvrđeno angažovanje eksperata Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja na realizaciji svih vidova obuke u Agenciji, posebno osnovne policijske obuke, kako bi kadeti, koji započinju rad u policijskim institucijama, dobili potpunu informaciju o funkcionisanju sigurnosnog sistema naše zemlje.

Uz direktora Vujevića, sastanku su prisustvovali njegov zamjenik Predrag Šupljeglav, šefica Odjela za podršku Dunja Galić i šefica Odsjeka za pravne poslove Jelena Pupić.

Preuzeto sa https://www.aeptm.gov.ba/

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57