Vijesti

08.06.2023.
Najnovije vijesti

Rukovodstvo Agencije uzelo učešće u Preglednoj konferenciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PS BiH

Direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, Radiša Samardžija i v.d. zamjenika direktora Alen Husković uzeli su učešće u Preglednoj konferenciji u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH „Zakonodavni okvir, aktuelno stanje i planovi institucija BiH u oblasti odbrane i sigurnosti“, koja je održana 08. 06. 2023. godine u Sarajevu.

Tom prilikom direktor Samardžija održao je izlaganje na predmetnu temu kada je upoznao prisutne sa nastankom, nadležnostima, radom, trenutim aktivnostima, problemima i izazovima, kao i planovima rada i ciljevima Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Cilj organiziranja ove konferencije je da predstavnici sektora sigurnosti i odbrane u Bosni i Hercegovini, na što bolji, kvalitetniji i neposredniji način, na početku rada u ovom mandatu upoznaju članove Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost sa zakonodavnim okvirom, aktuelnim stanjem i planovima rada institucija u narednom periodu.

Konferenciji su prisustvovali, osim članova Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PS BiH, predstavnici Predsjedništva BiH, Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba, Operativne komande i Komande podrške Oružanih snaga BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Komisije za deminiranje i Centra za deminiranje, te Državne regulatorne agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Misije OSCE u BiH, komande EUFOR-a u BiH, predstavnici UNDP BiH, Centra za sigurnosne saradnju u Jugoistočnoj Evropi – RACVIAC Zagreb, DCAF Ženeva i mnogi drugi.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57