Vijesti

08.11.2022.
Arhiva

Učešće na 20. Međunarodnom simpozijumu forenzičkih rukovoditelja

Na poziv INTERPOL-a, direktor Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, Radiša Samardžija, i šef Odjela za podršku, Sanja Pržulj, borave u Lionu, Francuska Republika, kao učesnici 20. Međunarodnog simpozijuma forenzičkih rukovoditelja koji se održava od 08. do 10. 11. 2022. godine.

Dvadeseti po redu INTERPOL-ov simpozijum forenzičkih nauka je forum za rukovoditelje laboratorija iz svih država članica kako bi se olakšalo predstavljanje napretka u naučnim metodama u proteklom periodu, razmjenjivanje informacija u svrhu unapređenja naučnih metoda u krivičnim istragama i provedbi pravde, diskutiranje o problematičnim područjima sa kojima se susreću države članice i mogućnost njihovog rješavanja kombiniranjem iskustava i vještina učesnika, kao i razmjenjivanje i udruživanje ideja za napredak u budućnosti.

Tokom trajanja simpozijuma, direktor Samardžija se susreo sa direktorom Odjela za kriminalističko-tehnička ispitivanja i vještačenja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije, Gabrijelom Koskoskom, i tom prilikom nastavljeni su razgovori koji se odnose na potpisivanje sporazuma o suradnji iz područja forenzičkih ispitivanja i vještačenja između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57