Vijesti

07.07.2022.
Arhiva

Održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP)

Direktor Agencije za forenzična ispitivanja i vještačenja, g. Radiša Samardžija, održao je 06.07.2022. godine, radni sastanak sa predstavnicima Međunarodne komsije za nestale osobe (ICMP) koju je predvodio šef Programa za Zapadni Balkan g. Matthew Holiday.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica direktora Lejla Kasalo, šefica Odjeljenja za podršku Sanja Pržulj, stručna savjetnica za DNK-a analize Una Morankić, zamjenica šefa Programa za Zapadni Balkan Samira Krehić i koordinator za odnose sa vladama Nihad Branković.

Na sastanku je razgovarano o planiranim aktivnostima u okviru ICMP-evog projekta „Nastavak podrške BiH u rješavanju pitanja osoba nestalih u sukobu 1990-ih kroz unaprijeđenje domaćih kapaciteta“ koji je finansiran kroz program IPA 2019 Evropske unije, a čija važna komponenta se odnosi na jačanje i unaprijeđenje kapaciteta Agencije za forenzična ispitivanja i vještačenja. Takođe su razmatrani načini za unaprijeđenje suradnje, a direktor Samardžija je istakao opredijeljenost Agencije da svojim kapacitetima nastavi pružati efikasnu podršku nadležnim institucijama za provođenje zakona u BiH.

Certifikat o akreditaciji

Brošura

Terenska vježba - Projekat P57